dimarts, 7 de setembre del 2010

Bojan



Tots coneixem en Bojan. És un "Bon Jan" (disculpeu el joc de paraules fácil) de Linyola que la toca molt bé (la pilota), i de tant en tant ens dona una alegria als culers en forma de golet.

En Bojan és un "rara avis". Poques vegades en els darrers 50 anys el planter de can Barça ens havia donat un golejador amb qualitat suficient per quedar-se a la primera plantilla, exceptuant l'astre Messi, al que cal donar de menjar apart. Teniem grans defenses, migcampistes, i darrerament fins i tot porters, però el davanter de casa se'ns resistia.

L'altre dia, en Bojan em va sorprendre. Vaig sentir-lo fent unes declaracions que fugien dels tòpics aburrits als que tots estem acostumats en els jugadors de futbol. Li preguntaven què pensava del seu paper a l'equip ara que no hi era l'Ibrahimovic. Tots esperàvem una resposta del tipus "- És una pena per l'equip", o " -La qualitat és tan alta que ens haurem de guanyar el lloc igualment", i va el nano i solta:

"-El bo es que ara hi haurà els mateixos minuts a repartir entre un menys"

Sí senyor! "Ole tus h..." (com dirien a l'altra banda de l'AVE). Tothom pensaria el mateix al seu lloc, és clar que sí! I per què anar soltant tòpics estúpids que no porten a res? En Bojan, el xaval de 20 anys acabats de fer que triomfarà segur al Barça, va dir realment el què pensava. I potser es va quedar curt i tot.

Felicitats, Bojan. Sé que segurament no llegiràs mai això, pero vull que quedi constància d'un fet, al que tampoc els mitjans sembla que hagin donat més rellevància. Per cert, com se t'acut canviar al número 9? Ara que per fi havia aconseguit una samarreta amb el teu nom i l'11, signada per tu, per la meva filla Maria, vas i et canvies de número... No home no! Això s'avisa! La Maria ja m'està preguntant si els números de les samarretes es poden "descosir"...