dijous, 11 de novembre del 2010

L'estiuet

Avui és el meu sant. La veritat és que a casa no hi creiem gaire en això de les onomàstiques, però sempre les hem celebrat: un detallet (evidentment, més "petit" que el de l'aniversari o el de Nadal i Reis), uns petonets i un somriure.Avui dia molts nens es diuen Martí, inclús Martina, i molts pares i mares se'n recorden del meu sant gràcies als seus petits. Quan jo era petit gairebé no n'hi havia de Martins, era un nom no gaire de moda (sonava a "l'avi Martí", o "l'oncle Martí"). Quan em preguntaven el nom i el deia, sempre m'havia de sentir: "No, el cognom no, el nom, el nom..."Això sí, gairebé tothom se'n recorda de l'estiuet, i en Mauri i en Molina ens ajuden cada any a recordar-lo. Potser en Mauri recorda com de petit jugava a l'escala de casa amb el seu veí Martí. No deu saver pas què se n'ha fet de'n Martí... Jo sí sé que se n'ha fet de'n Francesc.I no em podeu negar que l'estiuet cada any compleix, eh? Heu vist quin solet aquesta setmana? Sí, ja sé que ahir al vespre plovia a alguns indrets, però en general, l'estiuet no falla. Fins i tot, avui he llegit algun missatge de felicitació: "Felicitats, estiuet!" (gràcies guapa, m'ha agradat molt)Això sí, diuen que a cada porc li arriba el seu Sant Martí, i a mi m'arriba cada any,... dec ser molt marrano!!

3 comentaris:

Adela ha dit...

Felicitats Martí. Vaig pensar de posar-li el teu nom al meu fill, però em quedava un nen cap i cua. Finalment li vam posar Gerard.
Un petó. Adela "Martí"

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Felicitats, Martí! El Justo Molinero avui recordava aquests dos mateixos refranys de Sant Martí. Què no en sabeu cap altre? ;-)

Martí ha dit...

Adela, vas fer bé: a mi també m'agrada més Gerard que Martí, i això de Martí al quadrat quedava massa matemàtic ;-)
Víctor, ja en buscaré més dins les teves tropocientasmil parèmies, no ho dubtis! (el link m'ajudarà, és clar...)